Обзор на благотворителния базар за Петровден

В деня на светите първовърховни апостоли Петър и Павел се проведе поредният благотворителен базар, посветен на каузата да обединим усилията си за социална подкрепа. Радост и надежда донесе активното участие както на мнозина енориаши на катедралния ни храм в София, така и на наши братя и сестри от енории в страната.

Както във всеки базар досега, така и в този, освен традиционните участници, се включиха и нови доброволци, които приготвиха домашни вкусотии и плодови напитки. Така гостите ни успяха не само да подкрепят силите си, но и да си купят ръчно изработени сувенири, иконки, броеници и други изделия. Сестрите от Княжевския манастир „Покров на Пресвета Богородица“ редовно подкрепят каузата с изработени от тях предмети и зимнина. Този път бяха подготвили ръчно извезани разделители за книги, които предизвикаха голям интерес.

През последните месеци с Божията помощ и с набраните от всички нас средства закупихме хранителни продукти и лекарства за нуждаещи се братя и сестри, подпомогнахме финансово две хирургически операции; закупихме ковид тестове за нуждите на храма, осигурихме транспорт и съдействие на възрастни и трудноподвижни хора да получат лекарска помощ и да стигнат до храма, за да вземат участие в богослуженията.

Въпреки работния летен ден се събраха около 1100 лв. Благодарим на всички за отзивчивостта и щедростта! В забързаното ни ежедневие, независимо от събраните средства, понякога се оказва трудно да се намерят доброволци както за изпълняването на конкретни социални задачи, така и за подпомагане на персонала в ежедневните трудоемки грижи за храма, който всички посещаваме. Но в същото време сме благодарни на Бога и на наши братя и сестри, които намираха и намират сили и воля да откраднат от себе си, за да дадат на ближния, и то в момент, когато помощта е нужна. Още веднъж топло благодарим на всички, които въпреки трудностите се отзовават и подават ръка, така че общото ни дело да успява по молитвите на св. преподобномъченица велика княгиня Елисавета за слава на нашия човеколюбив Бог, Който е благословен во веки!


От екипа на доброволците