ОБЗОР НА СОЦИАЛНАТА ДЕЙНОСТ КЪМ КАТЕДРАЛНИЯ ХРАМ „УСПЕНИЕ БОГОРОДИЧНО“

Измина година и половина от началото на организираната дейност за подпомагане на наши братя и сестри в нужда. В редиците на социалния екип се включиха над 30 доброволци, но много повече хора периодично подпомагат дейността. За това време всички ние обединихме усилия и средства и с Божията помощ успяхме да помогнем на над 40 софийски енориаши и семействата им, които имаха инцидентни нужди или системна потребност от съдействие. Бяха подпомогнати и няколко нуждаещи се от енориите в страната. Оказана бе подкрепа за посещение при лекар, медицинска грижа, съдействие за почистване, пазаруване, финансова подкрепа.

Организираха се редица кампании за набиране на средства, които бяха използвани за закупуване на лекарства и хранителни продукти, медицински манипулации и изследвания, заплащане на битови сметки. За нуждите на нашата енория бяха закупени кислороден апарат и кислородна бутилка.

Неколкократно и за съвсем кратко време много хора се притекоха на помощ и събраха нужните финансови средства както за болничния престой и грижи в КОВИД отделенията, така и за домашно лечение на тежко болни наши клирици.

Благодарим на всички за съпричастността и милосърдието. Господ да въздаде на всички за всяко усилие и грижа!

Ако искате да подадете сигнал за човек, който се нуждае от подкрепа и няма среда, която да му я осигури, или ако желаете да участвате в доброволческата дейност или в подготовката на базарите, моля обърнете се към Вашия духовен отец или се свържете с Мария Спасова (0878 370 737).