СЪОБЩЕНИЕ

Братя и сестри!

С благословение на Негово Високопреосвещенство Триадицкия митрополит Фотий, предстоятел на Българската Православна Старостилна Църква, ви известяваме за следното.

Както знаем, съседна Гърция беше постигната от бедствие: продължителни опустошителни пожари. Претърпяха щети и манастири на нашата Църква-сестра в тази страна. Въпреки че възможностите ни са оскъдни, наш християнски дълг е да помогнем на нашите православни братя и сестри както молитвено, така и материално. Вярваме, че макар и капка като материална стойност, нашите две лепти ще стоплят сърцата на пострадалите.

Всеки, който желае, може да даде своя принос в подкрепа на нашите братя и сестри в четвъртък, Преображение Господне, (19 август н. ст.) и в неделя, 22 август (н. ст.) след отпуста на светата Литургия в катедралния храм „Успение Богородично“.

През останалото време в дните от 19 до 22 август (от 08:00 до 20:00 ч.) желаещите да направят парично дарение могат да се обърнат за информация към служителката на свещопродавницата.От Църковното настоятелство