СЪОБЩЕНИЕ

Скъпи в Господа братя и сестри,

В условията на пандемия и социално-икономическа криза нараства необходимостта от подкрепа на наши братя и сестри, които имат здравословни проблеми, материални и битови затруднения. Вярваме, че ако обединим и организираме усилията си, ще можем да бъдем по-полезни при полагането на грижите за тези, които се нуждаят от нашата помощ. С благословението на Негово Високопреосвещенство Триадцкия митрополит Фотий, предстоятел на Българската Православна Старостилна Църква, Църковното настоятелство при катедралния храм взе решение за създаване на организирана взаимопомощ сред енориашите в София. Група от доброволци, под ръководството на храмовото духовенство, ще оказва подкрепа на братята и сестрите, които изпитват затруднения. Всеки, който желае, може да участва с доброволен труд според времето и възможностите, с които разполага. Желаещите да се включат като доброволци могат да заявят това пред някого от свещениците към катедралния храм. Също така всеки, който има нужда от съдействие и помощ, може да се обърне към тях, за да заяви своите потребности.

За набирането на средства за дейността се предвижда организиране на благотворителни базари. Ще бъде обособен и пункт за събиране на пакетирани храни. Предстои и организирането на каса за дарения, като ще бъде посочена и сметка за превеждането на средства по банков път. За всички тези предстоящи стъпки ще ви известяваме своевременно. Първият благотворителен базар с безвъзмездно предоставени изделия, изработени от доброволци, ще се състои на 23 август (10 август, ст. ст.) 2020 г., неделя, след светата литургия, в двора на храма.

Негово Високопреосвещенство митрополит Фотий благослови духовен покровител на делото да бъде св. преподобномъченица великата княгиня Елисавета († 1918), известна със своята всестранна и добре организирана благотворителна дейност. По нейните свети молитви Господ да благослови доброто начинание!От Църковното настоятелство